Οδηγίες Zoom

Αρχικά, θα λάβετε ένα email με το σχετικό link που θα χρησιμοποιήσετε για να συμμετέχετε στο σεμινάριο. Εαν δεν έχετε το Zoom εγκατεστημένο, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε.

Μόλις ανοίξει το link που θα σας στείλουμε στον browser κάνετε κλικ στο Download & Run Zoom και θα ξεκινήσει αυτόματα η διαδικασία λήψης στον υπολογιστή σας. Θα χρειαστούν λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή.

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα σας ζητήσει να τρέξετε (Run) το πρόγραμμα, ώστε να γίνει η εγκατάσταση του και να ξεκινήσετε να παρακολουθείτε το σεμινάριο. Αν δεν εμφανιστεί το παράθυρο αυτό κάνετε απλά κλικ στο αρχείο εγκατάστασης που κατεβάσατε.

Αν εμφανιστεί το παράθυρο Security Warning  των Windows κάνετε κλικ στο “Run”.

 

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης θα εμφανιστεί το σχετικό παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να βάλετε το όνομά σας και να κάνετε κλικ στο “Join” για να μπείτε και να παρακολουθήσεις το σεμινάριο.

 

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο ενημερώνοντας για την ώρα και τη θεματολογία του σεμιναρίου. Θα μεταφερθείτε αυτόματα στο περιβάλλον και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάνετε κλικ στο "Join audio conference by computer". 

Πλέον θα βρίσκεστε στην αίθουσα αναμονής και θα βλέπετε την οθόνη με τις πληροφορίες του σεμιναρίου, εώς ότου γίνετε δεκτοί από τον host και συμμετάσχετε στο σεμινάριο κανονικά.

Στο τέλος του Meeting θα γίνει αυτόματη έξοδος από το περιβάλλον παρακολούθησης του σεμιναρίου και θα εμφανιστεί το παράθυρο που θα σας ενημερώνει ότι το σεμινάριο έληξε.